O reţetă gustoasă pe zi: Gulaş secuiesc

7 octombrie 2013 8:26   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare1. Se spală carnea, se taie cubulețe, se pune într-o cratiță cu ulei încins şi se prăjeşte pe toate părţile. Se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute. Se pun ceapa tăiată mărunt, morcovul ras fin și se călește câteva minute, amestecând mereu. Se pune varza acră tăiată fin, se stinge cu zeama de varză acră și se lasă să fiarbă pe foc mic circa 40 de minute. 2. Când toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă bulionul, foile de dafin, boiaua iute, sare și piper, după gust, şi se mai lasă să fiarbă 10 minute. Se amestecă gulașul, se acoperă cu capac și se dă deoparte. Se serveşte cald, alături de o garnitură de cartofi fierți, tăiați felii, presărați cu pătrunjel.

Mai multe