O rețetă gustoasă pe zi: Gulii umplute
Rețeta gustoasă de azi este Gulii umplute.
Ingrediente Gulii umplute:
4 gulii, 300 g ciuperci, 3 morcovi, 2 cepe, 2 căței usturoi, 1-2 linguri ulei, sare, piper.
Preparare Gulii umplute:
Speli sub jet de apă guliile și le fierbi în apă cu sare 10 minute. Le lași la răcit, le tai un căpăcel și le scobești cu grijă ca să nu le rupi. Păstrezi miezul. Le așezi cu gura în jos pe un grătar sau pe șervețele absorbante. Separat, încingi uleiul și călești ceapa tăiată și, când devine sticloasă, pui usturoiul mărunțit, amesteci și adaugi morcovii făcuți cubulețe, ciupercile tăiate și miezul de la gulii. Potrivești gustul de sare și piper. Le ții pe foc, amestecând constant, până când scade zeama lăsată. Le lași la răcit. Umpli guliile cu legumele, le așezi într-o tavă unsă și le dai la cuptorul încins în prealabil 10-15 minute.