O reţetă gustoasă pe zi: Iglu cu fructe de pădure
Ingrediente:
Pentru blat: 2 ouă, 2 linguri apă, 2 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 lingură ulei, 1 plic zahăr vanilat ● 1 praf de sare, 4 linguri gem de fructe de pădure; Pentru cremă: 500 g mascarpone, 300 ml frișcă, 200 g brânză dulce, 2 plicuri gelatină incoloră, 1 linguriță esență de
Vanilie, 150 g zahăr pudră, 50 g affine, 200 g frișcă, pentru décor, 100 g fructe
de pădure, pentru décor.
Preparare:
Pentru blat, bați albușurile spumă tare cu sare. Freci gălbenușurile cu zahărul, uleiul, apa și zahărul vanilat până când își dublează volumul. Încorporezi albușurile în gălbenușuri, amestecând ușor, pui făina și omogenizezi. Torni compoziția într-o tavă tapetată, o nivelezi și o ții la cuptor până când trece testul scobitorii. Lași blatul să se răcească și îl tai în jumătate. Mixezi crema mascarpone cu brânza dulce, bine scursă, adaugi zahărul și frișca bătută. Torni esența de vanilie, gelatina preparată, pui afinele și amesteci. Tapetezi o formă cu folie alimentară, torni crema și o nivelezi. Așezi prima felie de blat, o ungi cu gem și așezi a doua felie de blat. Dai prăjitura la rece peste noapte. A doua zi o răstorni, o îmbraci în frișca bătută și o decorezi cu fructe de pădure.