O reţetă gustoasă pe zi: Iglu cu fructe de pădure

14 august 2017 14:08   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat

2 ouă

2 linguri apă

2 linguri zahăr

3 linguri făină

1 lingură ulei

1 plic zahăr vanilat

sare

4 linguri gem de fructe de pădure

Pentru cremă

500 g mascarpone

300 ml frișcă

200 g brânză dulce

2 plicuri gelatină incoloră

1 linguriță esență de vanilie

150 g zahăr pudră

50 g afine

200 g frișcă, pentru decor

100 g fructe de pădure, pentru decor

Preparare

Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare cu sare. Freci gălbenușurile cu zahărul, uleiul, apa și zahărul vanilat până când își dublează volumul. Încorporezi albușurile în gălbenușuri, amestecând ușor, pui făina și omogenizezi. Torni compoziția într-o tavă tapetată, o nivelezi și o ții la cuptor până când trece testul scobitorii. Lași blatul să se răcească și îl tai în jumătate.

Mixezi crema mascarpone cu brânza dulce, bine scursă, adaugi zahărul și frișca bătută. Torni esența de vanilie, gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, afinele și amesteci.

Tapetezi o formă cu folie alimentară, torni crema și o nivelezi. Așezi prima felie de blat, o ungi cu gem și așezi a doua felie de blat. Dai prăjitura la rece peste noapte. A doua zi o răstorni, o îmbraci în frișca bătută și o decorezi cu fructe de pădure.

Mai multe