O reţetă gustoasă pe zi: Înghețată cu negresă

12 iunie 2015 12:24   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

  • Pentru negresă
  • 400 g ciocolată menaj
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • ½ linguriţă praf de copt
  • un vârf de cuţit de
  • sare
  • câteva picături esenţă vanilie

Pentru îngheţată

  • 3 ouă
  • 100 g fistic nesărat
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriţă coajă rasă lămâie
  • 80 ml zeamă lămâie
  • 1 cutie frişcă lichidă
  • 1 fiolă esenţă fistic

Pentru sos

  • 1 cană smântână pentru frişcă
  • 350 g ciocolată menaj
  • Pentru decor
  • fructe de sezon

Preparare

Pentru negresă topeşti la bain-marie ciocolata cu untul, amestecând uşor. Baţi ouăle cu zahărul, adaugi ciocolata topită, făina amestecată cu praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată. Tava trebuie să fie suficient de mare pentru ca grosimea compoziţiei să fie de 1 cm şi astfel să se coacă uniform. Coci prăjitura aproximativ 40 minute.Pentru îngheţată baţi gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie. Albuşurile le baţi cu sare până devin o spumă tare. După ce se îngroaşă gălbenuşurile şi devin ca o cremă, le scoţi din bain-marie, amesteci în continuare până se răcesc puţin, adaugi fisticul măcinat, coaja şi sucul de lămâie, esenţa de fistic, albuşurile bătute spumă şi frişca bătută. Pui compoziţia într- o formă şi o laşi în congelator câteva ore.Pentru sos încălzeşti smântâna pe bain-marie, adaugi ciocolata mărunţită, dai vasul deoparte şi amesteci energic până se omogenizează compoziţia. Serveşti în castronele, în care pui o lingură de îngheţată, apoi o felie de negresă, din nou îngheţată, torni sosul de ciocolată şi ornezi cu fructe de sezon.

Mai multe