O reţetă gustoasă pe zi: Îngheţată de pepene

8 iulie 2015 14:17   Rețete
Ultima actualizare:

  • Ingrediente
  • Pentru îngheţată
  • ½ pepene galben
  • 120 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri rom alb
  • 250 g iaurt
  • 150 ml lapte
  • Pentru lichior caramel
  • 100 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 50 ml rom alb
  • Pentru decor
  • 500 g pepene roşu
  • ½ pepene galben
  • 200 g fursecuri de orice fel

Preparare

Amesteci apa cu zahărul şi mierea şi le fierbi la foc mic 5 minute. Laşi să se răcească această compoziţie şi o amesteci cu laptele, romul, iaurtul şi miezul de pepene. Torni compoziţia într-un vas de metal şi laşi la congelator 4 ore.Prepari lichiorul pentru care caramelizezi zahărul, adaugi apa fierbinte şi fierbi până se dizolvă zaharul caramelizat. După ce s-a răcit, amesteci cu rom.Tai pepenele bucăţi, pe care le aşezi în boluri, adaugi fursecuri, pe care le stropeşti cu lichior, şi pui îngheţata. Serveşti imediat.

Mai multe