O reţetă gustoasă pe zi: Învârtită

5 mai 2017 11:44   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

500 g făină

3 linguri ulei

drojdie proaspătă cât ½ de nucă

1 praf de sare

1 ceaşcă apă caldă

Pentru umplutură

50 g unt

100 g nucă

50 g stafide

zahăr pudră, pentru decor

rom

Preparare

1. Pui făina pe planşetă, faci o adâncitură în centru şi adaugi uleiul. Separat, omogenizezi drojdia cu sarea şi apa, apoi încorporezi amestecul de drojdie în făină. Amesteci totul cu o lingură, apoi frămânţi până când aluatul începe să se prindă. Dacă mai e nevoie, mai pui puţină apă caldă, până obţii un aluat moale. După ce-l frămânţi bine, îl laşi, acoperit, într-un loc cald.

2. Ții stafidele în rom. Împarţi aluatul în trei şi întinzi foi potrivit de groase. Ungi fiecare foaie cu unt topit, o presari cu nucă zdrobită şi cu stafidele bine scurse. Le aşezi una peste cealaltă şi rulezi foile cât

mai strâns.

3. Pui rulada într-o tavă tapetată şi o ungi cu unt topit. O laşi la cuptor până se rumeneşte, apoi o pudrezi cu zahăr.

Mai multe