O reţetă gustoasă pe zi: Învârtită cu mere și brânză
Ingrediente
Pentru aluat
● 500 g făină ● 100 ml ulei ● 2 ouă
● 1 praf de sare ● 250 ml apă caldă
Pentru umplutură
● 2 mere ● 1 praf scorțișoară
● 300 g brânză ● 1 ou
● 100 g zahăr tos
● 1 plic zahăr vanilat ● 50 g stafide
● zahăr pudră, pentru decor
● 100 ml rom
Combini apa cu uleiul, adaugi sarea și ouăle. La final încorporezi făina în ploaie și frămânți până când obții un aluat elastic. Îl lași să se odihnească 30 de minute.
Mixezi brânza bine scursă cu oul, zahărul tos, stafidele înmuiate în rom și zahărul vanilat. Cureți merele, le îndepărtezi cutia cu semințe și cotorul și le feliezi. Întinzi o foaie subțire din aluat, pui umplutura de brânză, o nivelezi, așezi felii de mere și presari scorțișoară. Rulezi și așezi învârtita într-o tavă tapetată. O ții la cuptor până când se rumenește. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.