O reţetă gustoasă pe zi: Lapte de pasăre
Ingrediente 800 ml lapte 4 ouă 150 g zahăr 10 g făină 1 plic zahăr vanilat sare
Preparare
Fierbi laptele într-o cratiţă. Separi ouăle şi pui sare peste gălbenuşuri.Între timp, baţi albuşurile spumă cu 50 g de zahăr. Când clocoteşte laptele, iei cu o lingură umedă găluşte din spuma de albuş şi le pui în lapte. Le laşi să fiarbă 2 minute, le scoţi cu o spumieră şi le pui într-un castron.Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr şi cu făina şi subţiezi cu lapte, turnând încet şi amestecând, ca să nu se taie. Pui totul la fiert, amestecând continuu. Adaugi zahărul vanilat şi laşi la fiert, pe foc mic, până se îngroaşă puţin. Apoi laşi să se răcorească.Torni lichidul peste găluştele de albuş şi laşi să se răcească puţin. Serveşti desertul ornat cu sos caramel, migdale felii şi fructe de sezon.