o reţetă gustoasă pe zi: Lasagna cu legume
Ingrediente
foi lasagna fără fierbere
2 cepe
400 g pulpă de roșii
1 țelină
1 dovlecel
3 morcovi
500 g ciuperci
2 ardei grași
200 g cașcaval
200 g mozzarella
2-3 linguri ulei
sare
piper
1 l smântână pentru gătit
4 linguri sos de roșii
Preparare
Încingi uleiul, într-un vas mai mare, și adaugi pe rând ceapa tăiată julien, morcovii și țelina, date prin răzătoare, ciupercile și ardeii tăiați. Amesteci, ții să scadă puțin apa lăsată de ciuperci și adaugi dovlecelul cubulețe. Lași câteva minute și torni pulpa de roșii. Potrivești gustul de sare și piper și le mai fierbi aproximativ 20 de minute sau până când scade sosul. Lași la răcorit.
Torni din smântâna într-o tavă tapetată, așezi un strat de foi, un strat de legume, presari cașcaval, așezi iar foi, torni smântână și tot așa până când termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de foi, presari mozzarella sfărâmată, apoi smântână și cele 4 linguri de sos de roșii. Dai tava la cuptorul bine încins aproximartiv 30 de minute.