O reţetă gustoasă pe zi: Legume cu cârnaţi la cuptor

23 iulie 2013 7:56   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente300 g cârnaţi afumaţi200 g fasole uscată fiartă2 cartofi2 morcovi1 păstârnac1 rădăcină de pătrunjel1 felie de ţelină1 ardei gras roşu250 pulpă de roşii (conservă)3 linguri ulei100 ml supă de legume100 ml vin alb seccimbrurozmarinsalviesarepipermărar verde pentru decor

Preparare1.    Se curăţă legumele, se spală, se taie felii sau cuburi, după preferinţă, şi se aşază într-un vas termorezistent. Se adaugă fasolea fiartă şi se amestecă uşor.2.    Se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se  stropesc cu ulei. Deasupra legumelor se aşază cârnaţii înţepaţi în câteva locuri sau crestaţi uşor.3.    Peste toate se toarnă pulpa de roşii amestecată cu supa de legume şi apoi se pun la cuptor pentru circa 50 de minute. La jumătatea timpului, se adaugă vinul şi se lasă în continuare să fiarbă până scade zeama şi se rumenesc frumos deasupra. Se servesc calde, cu mărar deasupra.

Mai multe