O reţetă gustoasă pe zi: Mâncărică la cuptor

13 noiembrie 2014 14:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

  • 4-6 andive potrivite
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingură busuioc tocat
  • 4 linguri smântână
  • 150 g brânză
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g miez de nucă
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare

Speli andivele, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le laşi să stea 10 minute la rece, apoi le aşezi într-o formă termorezistentă. Adaugi felii de brânză între ele.Baţi într-un bol uleiul, busuiocul tocat, sare şi piper, după gust, amesteci cu smântâna şi torni peste andive. Deasupra, garniseşti cu jumătăţi de miez de nucă şi introduce forma la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Le serveşti imediat.

Mai multe