O reţetă gustoasă pe zi: Mingiuţe de orez
Preparare: Se dizolvă şofranul într-un bol mic cu 125 de apă călduţă, apoi se toarnă peste orezul spălat şi scurs, aşezat într-o cratiţă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se fierbe, la foc mic, până când orezul absoarbe apa complet. Se ia de pe foc şi se lasă acoperit până se răceşte şi înfloreşte frumos. Se adaugă trei gălbenuşuri şi telemeaua rasă, se amestecă bine, apoi se adaugă trei albuşuri bătute spumă şi se amestecă uşor. Se modelează între palmele unse cu albuş bătut crochete rotunde, se face o adâncitură în mijloc, în care se pun bucăţele de şuncă, apoi se refac crochetele, având grijă ca umplutura să fie bine ascunsă în interior. Se trec crochetele prin albuş, parmezan ras, apoi prin făină amestecată cu sare şi piper, după care se tăvălesc prin pesmet amestecat cu boia dulce şi se rumenesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante, apoi se aşază pe un platou cald şi se servesc cu roşii proaspete sau sos de roşii picant.