O reţetă gustoasă pe zi: Miniprăjituri cu gutui
Reţeta gustoasă de azi: miniprăjituri cu gutui.
Ingrediente Miniprăjituri cu gutui:
Pentru aluat: 250 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 125 g unt, 65 g zahăr, 1 praf de sare, 1 ou; Pentru cremă: 5 ouă, 100 g zahăr, 750 g brânză cremoasă, 200 ml frişcă lichidă, 2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri amidon, 1 gutuie mare; Pentru décor: 1 plic tort-gelee galben.
Preparare Miniprăjituri cu gutui:
Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt. Adaugi untul tăiat cubuleţe, zahărul, sarea şi oul. Amesteci bine aluatul, apoi îl aduni într-o bilă, îl înveleşti cu folie şi-l dai la frigider 30 de minute. Între timp, pregăteşti crema. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci brânza cu gălbenuşurile, cu frişca lichidă, cu zahărul vanilat şi cu amidonul. Separat, baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi le adaugi în compoziţia de gălbenuşuri şi amesteci uşor. Speli gutuia, o cureţi de coajă şi o feliezi. Aşezi aluatul în forme pentru minitort, torni crema peste el și adaugi feliile de gutuie. Coci prăjitura 60-70 de minute, până se rumenește frumos. Prepari tort gelee-ul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au răcit, le decorezi cu jeleu şi le dai la frigider 2-3 ore.