O reţetă gustoasă pe zi: Minirulade de varză cu carne de vită
Preparare1. Se aleg frunzele cele mai mari şi subţiri de varză murată, se clătesc în apă rece şi se lasă să se scurgă.2. Se trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa, feliile de pâine scurse şi pătrunjel verde. Se condimentează cu cimbru, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine.3. Se îndepărtează nervurile groase ale frunzelor de varză, se aşază frunzele pe planşetă în aşa fel încât să formeze suportul unei rulade, se adaugă umplutura de carne tocată şi se rulează cât mai strâns. Se aşază miniruladele într-o formă termorezistentă, se stropesc cu apă caldă, se acoperă cu capac şi se pun la cuptor pentru circa 40-50 de minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă caldă pe parcurs.4. Separat, se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei şunculiţa tăiată cuburi, apoi se scoate deoparte. În grăsimea rămasă se călesc împreună partea albă a prazului şi morcovul tăiat cubuleţe sau ras. După ce se înmoaie, se adaugă usturoiul zdrobit, pasta de roşii diluată cu vinul alb, sare şi piper, după gust. Se lasă la fiert până scade. Sosul se toarnă peste minirulade şi se lasă în cuptor, fără capac, încă 10 minute. Se servesc calde, cu piure de cartofi.