O reţetă gustoasă pe zi: Minitarte cu cremă și gem de mere

5 octombrie 2018 12:57   Rețete
Ultima actualizare:

Reţeta gustoasă de azi: Minitarte cu cremă și gem de mere.

Ingrediente Minitarte cu cremă și gem de mere:

Pentru aluat: 100 g unt moale, 100 g zahăr pudră, 1 albuș, 200 g făină; Pentru cremă: 200 ml lapte, 50 g zahăr, 25 g făină, 1 plic zahăr vanilat, 3 gălbenușuri; Pentru gem: 3 mere, 1 portocală, ½ lămâie, 300 g zahăr; Pentru decor: 150 g frișcă lichidă, 100 g zahăr pudră.

Pentru gem, cureți toate fructele de coajă, le scoți semințele, le tai cubulețe, le amsteci cu zahărul și le așezi pe focul mic maximum 2 ore. Dai prin blender compoziția și o mai pui pe foc încă 10 minute. Lași la răcit. Pentru aluat, bați untul moale cu zahărul până obții o cremă, adaugi albușul și mixezi. Pui făina și amesteci. Răstorni aluatul în 6-7 forme de minitarte pe care le dai la cuptorul preîncălzit, la 200 °C, 10-12 minute. Pregătești crema: bați gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat. Torni laptele. Pui compoziția pe foc, la flacără mică. Când începe să dea în clocot, adaugi făina și amesteci continuu până când se îngroașă. O lași la răcit. Separat, bați frișca lichidă rece cu zahărul. Umpli minitartele cu cremă, deasupra pui gem și le deocrezi cu câte o lingură de frișcă. Le dai la frigider o oră.

Mai multe