O reţetă gustoasă pe zi: Musaca

16 martie 2017 13:27   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

2 cepe

1 ardei gras verde

1 vânătă

1 ardei gras roşu

1 gulie

5 linguri ulei

sare

piper

100 g orez

4 cartofi

1 căpăţână usturoi

4 roşii

Preparare

1. Speli legumele şi mărunţeşti cepele, tai fâşii ardeii şi gulia cubuleţe. Căleşti ceapa în 2 linguri de ulei, adaugi ardeii, apoi gulia.

2. După 5 minute, pui vânăta tăiată cubuleţe, sare, piper, orezul şi o jumătate de cană cu apă clocotită. Laşi 10 minute pe foc, apoi stingi focul.

3. Cureţi şi tai cartofii rondele. Într-un vas, pui 3 linguri de ulei şi îmbraci fundul cu feliile de cartofi.

4. Peste rondelele de cartofi, torni compoziţia în care ai pus şi usturoi feliat, aşezi deasupra rondele de roşii şi dai totul la cuptor 30 de minute.

Mai multe