O reţetă gustoasă pe zi: Musaca aromată

14 mai 2014 8:01   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente500 g carne tocată (după gust)800 g cartofi noi1 legătură ceapă verde100 ml supă de carne sau de legume3 linguri pastă de roşii4 linguri uleioregano uscatsare piper

Preparare

1.    Toci ceapa mărunt, o căleşti cu două linguri de ulei bine încins şi o lingură de apă, până începe să se îngălbenească. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până când scade toată zeama. După ce se răcoreşte adaugi oregano, sare şi piper, după gust.

2.    Separat, fierbi cartofii în coajă, scurgi zeama, cureţi cartofii de coajă şi îi tai felii mai groase.

3.    Ungi o formă termorezistentă cu restul de ulei, aşezi un rând de felii de cartofi peste care adaugi carne tocată, continui cu alt strat de cartofi şi carne tocată, până epuizezi ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Adaugi supa de carne sau legume, iar deasupra întinzi pasta de roşii.

4.    Introduci forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute şi o serveşti caldă sau rece.

Mai multe