O reţetă gustoasă pe zi: Nachos cu sos de brânză

19 iunie 2013 9:57   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare1. Se taie cu o rolă de pizza fiecare tortilla în şase sau opt triunghiuri egale şi se prăjesc în uleiul bine încins într-o cratiţă mai adâncă. Când se ridică la suprafaţa uleiului se scot cu o spumieră pe hârtie absorbantă. Se presară, după gust, cu sare de mare, piper, boia de ardei iute sau brânză rasă.2. Pentru sos, se topeşte untul la foc foarte mic, se adaugă amidonul de porumb amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe. Peste pasta obţinută se toarnă laptele, amestecând continuu. Se fierbe două minute, se adaugă brânza rasă şi se fierbe, la foc mic, până se topeşte brânza. Se adaugă smântâna, amestecând energic, se condimentează cu boia, se ia vasul de pe foc şi se toarnă într-un bol. 3. Se lasă sosul să se răcorească şi se serveşte garnisit cu ardeii graşi tăiaţi cubuleţe mici şi cu nachos.

Mai multe