O reţetă gustoasă pe zi: Napolitană cu ciocolată de casă
22 septembrie 2017 11:23
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
100 ml apă
500 g zahăr
2 pachete de margarină
500 g lapte praf
zeama de la o lămâie
1 esenţă de vanilie
2 foi de napolitană din comerţ
Pentru decor
1 ciocolată cu lapte
2 linguri ulei
Preparare
Pui pe foc zahărul cu apa şi cu margarina până se topeşte zahărul. Laşi un pic la răcit, pui laptele praf, zeama de lămâie şi esenţa de vanilie şi amesteci bine. Într-o tavă mai mică, aşezi celofan, pui o foaie de napolitană, torni ciocolata albă, nivelezi bine şi adaugi a doua foaie. Pui uleiul într-o crăticioară, adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi o topeşti pe baie de aburi. Ornezi prăjitura şi o dai la răcit. După ce se răceşte, o tai pătrăţele.