O reţetă gustoasă pe zi: Napolitană cu ciocolată de casă

22 septembrie 2017 11:23   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

100 ml apă

500 g zahăr

2 pachete de margarină

500 g lapte praf

zeama de la o lămâie

1 esenţă de vanilie

2 foi de napolitană din comerţ

Pentru decor

1 ciocolată cu lapte

2 linguri ulei

Preparare

 Pui pe foc zahărul cu apa şi cu margarina până se topeşte zahărul. Laşi un pic la răcit, pui laptele praf, zeama de lămâie şi esenţa de vanilie şi amesteci bine. Într-o tavă mai mică, aşezi celofan, pui o foaie de napolitană, torni  ciocolata albă, nivelezi bine şi adaugi a doua foaie. Pui uleiul într-o crăticioară, adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi o topeşti pe baie de aburi. Ornezi prăjitura şi o dai la răcit. După ce se răceşte, o tai pătrăţele.

Mai multe