O rețetă gustoasă pe zi: Negresă cu brânză
Rețeta gustoasă de azi este Negresă cu brânză.
Ingrediente Negresă cu brânză:
Pentru blat: 150 g unt, 100 g zahăr, 2 ouă, 80 g făină, 50 g cacao, ½ plic praf de copt, 1 praf de sare, esență de rom, după gust;
Pentru cremă: 100 g zahăr, 600 g cremă de brânză, 3 ouă, esență de vanilie;
Pentru sosul caramel: 150 g zahăr brut, 100 g zahăr alb, 75 g unt, 200 ml frișcă lichidă.
Preparare Negresă cu brânză:
Pentru negresă, topești untul la foc mic, apoi îl dai deoparte și-l combini cu zahărul. Amesteci până se dizolvă zahărul, apoi adaugi ouăle bătute și esență de rom, după gust. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt, sarea și cacaua. Torni compoziția într-o tavă tapetată și dai blatul la cuptor, încălzit în prealabil, până trece testul scobitorii. Între timp prepari crema. Separi albușurile de gălbenușuri. Mixezi brânza cu zahărul, gălbenușurile și cu esență de vanilie, după gust. Bați albușurile spumă tare și le încorporezi în crema de brânză, cu mișcări de jos în sus. După 20 de minute, scoți blatul de la cuptor, răstorni crema, o nivelezi și dai din nou la cuptor până se rumenește ușor. Prepari caramelul. Topești zahărul alb într-o cratiță până devine ușor maroniu, dai deoparte și adaugi untul, zahărul brun și frișca lichidă. Amesteci, apoi ții din nou pe foc până se omogenizează sosul caramel. Îl lași la răcorit, apoi îl torni peste prăjitura răcită.