O reteţă gustoasă pe zi: Negresă cu nucă

24 septembrie 2015 9:59   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

150 g ciocolată neagră

125 g unt

200 g zahăr

un plic zahăr vanilat

100 g făină

3 ouă

1 pacheţel drojdie uscată

100 g miez de nucă

50 g migdale

1 praf de sare

fructe zaharisite

Preparare

Tai ciocolata bucăţi şi o topeşti pe aburi. Adaugi untul, puţin câte puţin, şi amesteci până se obţine o compoziţie cremoasă. Separat, baţi ouăle cu zahărul, adaugi ciocolata, un praf de sare şi încorporezi treptat făina amestecată cu drojdia. La sfârşit, adaugi nucile, migdalele tăiate fin şi amesteci bine.Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt, tapetată cu făină, şi o introduci în cuptorul pe care l-ai încălzit înainte, pentru circa 45 de minute. Decorezi cu fructe zaharisite pe care le-ai tăiat mărunt (sau cu fistic zdrobit).

Mai multe