O reţetă gustoasă pe zi: Negresă cu nuci

11 februarie 2015 9:05   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

300 g zahăr

100 g ulei

600 g făină

3 linguri pudră de cacao

300 ml apă

4 linguri gem acrişor

100 g miez de nucă

coajă rasă de lămâie

2 pliculeţe zahăr vanilat

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă bicarbonat

50 g zahăr pudră

Preparare

Freci, într-un castron mare, zahărul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins“ cu zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, gemul (de caise sau de vişine) şi 300 ml apă.După ce amestecul este omogen, adaugi, „în ploaie”, făina cernută cu pudra de cacao şi nucile tăiate felii subţiri. Amesteci bine până se obţine un aluat nu prea tare, pe care îl aşezi într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.Prăjitura se coace, la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea când este gata.Tai prăjitura în tavă, după răcire, şi o serveşti presărată cu zahăr pudră.

Mai multe