O rețetă gustoasă pe zi: Orez cu lapte și mere în sos caramel

14 noiembrie 2019 16:18   Rețete
Ultima actualizare:

Rețeta gustoasă de azi este Orez cu lapte și mere în sos caramel.

Pentru orez: 200 g orez, 800 ml lapte, 80-100 g zahăr, 1 praf de sare, 1 păstaie de vanilie;

Pentru mere în caramel: 4 mere, 150 g zahăr, 100 ml smântână dulce.

Preparare Orez cu lapte și mere în sos caramel: 

Speli orezul până când apa rămâne curată, apoi îl pui la fiert, în apă cu un praf de sare. După ce clocotește, îl scurgi și îl așezi din nou pe foc, împreună cu laptele, zahărul și păstaia de vanilie crestată pe lungime. Fierbi la foc mic, ameste­când des, până scade compoziția, iar orezul este bine pătruns. Speli merele, le cureți coaja, le îndepărtezi co­toarele și semințele și le tai felii. Caramelizezi zahărul, la foc mic și, când devine auriu, torni smântâna și amesteci rapid. Pui merele în sosul de caramel și le lași 5 minute. În cupe sau în castroane așezi un strat de mere în caramel, torni orez cu lapte și închei cu alt strat de mere.

Mai multe