O reţetă gustoasă pe zi: Panna cotta cu rubarbă coaptă

28 iunie 2017 12:17   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

1 l frișcă

400 ml lapte

esență de vanilie, după gust

30 g gelatină granule

5 tije rubarbă

½ lămâie, opțional

îndulcitor, după gust

Preparare

1. Cureți, speli și tai tijele de rubarbă, le așezi într-o tavă, presari peste ele îndulcitor, zeama de lămâie și dai tava la cuptorul încins până când se înmoaie. Lași la răcit.

2. Pentru panna cotta, așezi pe foc frișca amestecată cu laptele și îndulcitor şi o ții 2 minute.

3. Separat, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o adaugi în lapte, pui esență și amesteci câteva minute. Torni în pahare cremă până la jumătate, așezi câteva tije coapte de rubarbă și completezi cu cremă, apoi le dai la rece cel puțin 4 ore.

Mai multe