O rețetă gustoasă pe zi: Parfait cu căpșuni
Rețeta gustoasă de azi este Parfait cu căpșuni.
Ingrediente Parfait cu căpșuni:
Pentru blat: 150 g făină, 75 g zahăr, ½ plic praf de copt, 1 praf de sare, 50 g unt moale, 1 plic zahăr vanilat, 1 ou, 75 ml lapte; Pentru cremă: 500 g smântână grasă, 100 g zahăr pudră, 1 linguriță esență de vanilie, 300 g căpșuni, 50 g ciocolată.
Preparare Parfait cu căpșuni:
Pentru blat, mixezi untul cu zahărul tos, cel vanilat, sarea, oul până când capătă o consistență cremoasă. Torni laptele și omogenizezi, apoi încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Pui compoziția într-o tavă tapetată și ții blatul la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl lași la răcit. Pentru cremă, bați smântâna cu zahărul pudră și cu esența de vanilie. Pui într-un pahar un strat de frișcă, jumătăți de căpșuni, bucăți de blat și un nou strat de frișcă. Decorezi cu jumătăți de căpșuni și cu ciocolată rasă.