O reţetă gustoasă pe zi: Pârjoale de pui gratinate
Ingrediente
Ai nevoie de
Pentru pârjoale
500 g carne de pui, tocată
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
1 ou
2 felii pâine
5 linguri apă
sare
piper
1 lingură ulei
Pentru sos
400 g iaurt
1 lingură făină
3 ouă
100 g brânză maturată de vacă
2 roșii
Pătrunjel
Preparare
Toci ceapa și o amesteci cu feliile de pâine înmuiate în apă și stoarse, carnea de pui, usturoiul pisat, oul, sare și piper după gust. Formezi pârjoale cu mâna umedă și le așezi în tava unsă cu ulei. Amesteci iaurtul cu ouăle bătute și făina, îl torni în tavă, cât să acoperi pe jumătate pârjoalele. Dai tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. O scoți, razi brânza și așezi din loc în loc roșiile tăiate felii. Dai din nou tava la cuptor alte 20 de minute, până ce se gratinează. Servești cu pătrunjel proaspăt tocat.