O reţetă gustoasă pe zi: Pateuri cu carne
27 noiembrie 2017 13:49
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente:
1 aluat foitaj
500 g carne curcan
1 ceapă
1 lingură smântână
2 ouă
verdeață
1 lingură ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Lași foitajul să se dezghețe în frigider. Tai ceapa mărunt și treci carnea de curcan prin mașina de tocat. Le călești în ulei, pui sare și piper, până când scade zeama lăsată și carnea prinde puțină culoare. Dai deoparte, lași la răcorit, adaugi un ou, verdeaţa, smântână și omogenizezi compoziția. Încingi cuptorul. Tai aluatul în pătrate și pe fiecare pui câte o linguriță din compoziția de carne. Aduci colțurile la mijlocul pătratului, le prinzi ca să nu se dezlipească și ungi cu oul rămas și bine bătut fiecare pateu, apoi le așezi într-o tavă tapetată și le coci până se rumenesc, 20-25 de minute. Le servești calde.