O reţetă gustoasă pe zi: Pătrățele cu nuci

15 martie 2015 13:59   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 albuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 250 g nucă
  • 1 esenţă de rom
  • 3 linguri făină
  • Pentru cremă
  • 1 kg brânză de vaci
  • 1 cană zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 pachet unt
  • 1 esenţă portocale
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazură
  • 50 ml smântână dulce
  • 300 g ciocolată

Preparare

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se topeşte. Pui nuca măcinată, esenţa de rom, făina şi amesteci foarte uşor cu o lingură de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, o introduce la cuptor pentru 20-30 de minute până se rumeneşte, după care dai la răcit.Amesteci gălbenuşurile cu laptele, zahărul şi esenţa de portocale. Aşezi pe baie de aburi şi amesteci continuu până devine ca o smântână mai groasă. Dai deoparte şi o laşi la răcit. Mixezi brânza, adaugi crema de gălbenuşuri, untul şi omogenizezi foarte bine.Smântâna dulce o pui în bain-marie împreună cu ciocolata tăiată bucăţi mici. Peste blat torni crema de brânză, o întinzi şi pui glazura de ciocolată. Nivelezi şi dai prăjitura la rece două ore, înainte să o serveşti.

Mai multe