O reţetă gustoasă pe zi: Peşte la cuptor cu legume şi sos

10 iulie 2017 13:13   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

4 fileuri de cod, 1 lămâie, 2-3 linguri ulei, 4 morcovi tăiați pe lung, sare, piper, 4 căței de usturoi, 1 mână de fasole păstăi. Pentru sos: 100 g maioneză, 4 căței de usturoi.

Preparare:

Opărești, câteva minute, în apă cu sare fasolea verde și morcovii, apoi îi scoți. Speli peștele, îl usuci, îl stropești cu zeamă de lămâie și îl dai cu sare și piper. Torni într-un vas termorezistent uleiul, așezi fasolea, usturoiul tăiat și morcovii. Dai legumele cu sare și piper, pui fileurile de cod și bagi la cuptor 15 minute. Pentru sos, zdrobești în mojar cățeii de usturoi, îi freci bine, presari sare și piper, apoi îi încorporezi ușor în maioneză. Servești fileurile de pește cu legume, sos de maioneză.

Mai multe