O reţetă gustoasă pe zi: Piept de curcan cu spanac
10 ianuarie 2017 13:55
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 kg piept de curcan dezosat
500 g spanac
2 linguri ulei
4-5 căţei de usturoi
12 felii bacon
100 ml vin alb
100 ml apă
sare
piper
Pentru garnitură
4 cartofi
16 felii caşcaval
Preparare
1. Sotezi în ulei spanacul cu usturoiul pisat şi adaugi sare după gust. Când scade zeama, dai deoparte.
2. Aşezi spanacul peste pieptul de curcan şi-l înfăşori în feliile de bacon. Pui friptura în tavă, torni
vinul, apa, un praf de sare şi piper. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o laşi o oră la cuptor.
3. Cureţi cartofii, îi tai felii, aşezi deasupra câte o felie de caşcaval. După o oră îndepărtezi folia, pui cartofii în tavă lângă friptură şi o mai ţii la cuptor încă o oră, descoperită. Stropeşti friptura din când în când cu sosul din tavă.