O reţetă gustoasă pe zi: Piept de curcan cu spanac

10 ianuarie 2017 13:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

1 kg piept de curcan dezosat

500 g spanac

2 linguri ulei

4-5 căţei de usturoi

12 felii bacon

100 ml vin alb

100 ml apă

sare

piper

Pentru garnitură

4 cartofi

16 felii caşcaval

Preparare

1. Sotezi în ulei spanacul cu usturoiul pisat şi adaugi sare după gust. Când scade zeama, dai deoparte.

2. Aşezi spanacul peste pieptul de curcan şi-l înfăşori în feliile de bacon. Pui friptura în tavă, torni

vinul, apa, un praf de sare şi piper. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o laşi o oră la cuptor.

3. Cureţi cartofii, îi tai felii, aşezi deasupra câte o felie de caşcaval. După o oră îndepărtezi folia, pui cartofii în tavă lângă friptură şi o mai ţii la cuptor încă o oră, descoperită. Stropeşti friptura din când în când cu sosul din tavă.

Mai multe