O reţetă gustoasă pe zi: Pizza cu ciuperci şi mezeluri
Preparare1. Prepari maiaua din drojdie, zahăr, o lingură de făină şi două linguri de apă călduţă, o laşi la crescut până îşi dublează volumul, apoi o amesteci cu restul ingredientelor şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic. Îl laşi la dospit circa 30 de minute.2. Întinzi aluatul într-o formă de pizza tapetată cu folie specială pentru copt şi îl înţepi cu o furculiţă. 3. Deasupra blatului aşezi o roşie curăţată de pieliţă dată pe răzătoare. Adaugi ciupercile, costiţa şi salamul tăiate felii subţiri, bucăţi de mozzarella sau brânză de capră, cea de a doua roşie, curăţată de pieliţă şi tăiată cubuleţe şi rondele de ardei gras. Presari totul cu cimbru, sare, piper, după gust, iar la sfârşit presari caşcavalul ras.4. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra şi se topeşte caşcavalul. O serveşti imediat.