O rețetă gustoasă pe zi: Pizza vegetariană
Rețeta gustoasă de azi este Pizza vegetariană.
Ingrediente Pizza vegetariană:
Pentru blat: 500 g făină, 1 g drojdie uscată, 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță zahăr, 10 g sare, 250 ml apă călduță;
Pentru sos: 4 roșii mari, ½ linguriță oregano uscat, sare, 1 linguriță zahăr;
Pentru toppinguri: 2 fire ceapă verde, 1 ceapă roșie, 100 g porumb dulce din conservă, 4 ciuperci champignon, 2 roșii, 100 g măsline negre, 250 g cașcaval de post.
Preparare Pizza vegetariană:
Combini făina cu drojdia, cu zahărul, cu sarea și cu uleiul, amesteci, apoi încorporezi apa, până obții un aluat moale, elastic și lucios. Dacă e cazul, mai torni puțină apă. Aluatul nu trebuie să ți se lipească de mâini, dar să fie elastic. Îl acoperi și îl lași să dospească o oră și jumătate. Pentru sos, speli cele 4 roșii, le cureți de cotoare și le faci piure în blender. Adaugi oregano, sare după gust, zahăr și le fierbi la foc foarte mic, până când sosul se îngroașă, apoi îl lași la răcorit. Întinzi aluatul într-o tavă de cuptor, unsă cu puțin ulei. Întinzi sosul de roșii pe blat și dai la cuptorul preîncălzit 10 minute, la foc mare. Scoți tava, presari cașcavalul ras, porumbul bine scurs, măslinele, roșiile și ciupercile tăiate felii, ceapa verde tocată și rondele de ceapă roșie. Pui din nou tava la cuptor, 5-7 minute. Servești pizza decorată cu busuioc verde și oregano uscat, după gust.