O rețetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu carne
30 decembrie 2014 13:59
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
- Pentru aluat
- 500 g făină
- 40 g drojdie de bere
- 1 linguriţă sare
- 1 gălbenuş
- 2 linguriţe zahăr
- 1 lingură ulei
- 200 ml lapte
- Pentru umplutură
- 400 g carne tocată (amestec vită şi porc)
- 400 g varză murată
- 3 linguri ulei
- cimbru uscat
- piper
- pătrunjel verde
Preparare: Amesteci drojdia cu zahărul până se obţine o pastă. Adaugi laptele călduţ, sarea, uleiul, gălbenuşul şi apoi încorporezi făina, frământând până se obţine un aluat omogen şi elastic. Laşi la loc cald să dospească 45 de minute.Între timp, tai varza fideluţă, o căleşti în ulei, amestecând mereu. Când s-a înmuiat bine, adaugi carnea tocată, pătrunjelul tocat, piper şi cimbru, după gust, şi le căleşti în continuare până când scade toată zeama lăsată de carne.Împarţi aluatul în părţi egale, întinzi fiecare bucată în foaie subţire, aşezi umplutura pe mijloc şi rulezi ca pentru ştrudel. Aşezi rulourile într-o tavă unsă cu ulei şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute.