O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu dovlecei

16 septembrie 2013 7:44   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare1.    Speli orezul, îl opăreşti două minute în apă cu sare, apoi îl strecori şi îl aşezi într-un vas mic termorezistent uns cu unt. Adaugi 100 g de unt tăiat bucăţele şi îl introduci în cuptorul bine încins circa 10 minute, amestecând din când în când până este absorbit untul şi eventuala apă rămasă după strecurat. 2.    Între timp, cureţi dovleceii, îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi storci de zeamă şi îi amesteci cu restul de unt moale, ouăle bătute, smântâna, ceapa şi verdeaţa tocate mărunt, praful de şofran, sare şi piper, după gust.3.    Torni compoziţia cu dovlecei peste blatul de orez, o nivelezi, adaugi roşiile cherry tăiate în jumătate, seminţele de pin şi introduci vasul din nou la cuptor pentru circa 45 de minute, când este frumos rumenită deasupra.

Mai multe