O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu legume

16 mai 2017 11:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

500 g făină

300 g iaurt

10 linguri ulei

1 plic praf de copt

1 praf sare

Pentru umplutură

2 dovlecei

1 mână frunze de spanac, bine spălate

1 iaurt mic

4-5 roşii uscate în ulei

200 g brânză de capră

2 ouă

sare

piper

Preparare

1. Speli dovleceii, îi usuci şi îi tai rondele, apoi le aşezi pe o hârtie absorbantă. Amesteci brânza rasă, iaurtul, roşiile, frunzele de spanac uscate bine, ouăle bătute, potriveşti, dacă e cazul, de sare şi piper.

2. Combini iaurtul cu uleiul şi cu sarea, apoi adaugi, în ploaie, făina amestecată cu praful de copt şi frămânţi un aluat elastic.

3. Întinzi aluatul, apoi îl aşezi într-o tavă tapetată, adaugi umplutura, pui din loc în loc rondelele de

dovlecei şi îndoi uşor aluatul peste ingrediente.

4. Dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte plăcinta.

Mai multe