O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu mere

28 octombrie 2016 11:41   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

550 g făină

300 ml apă

2 linguri ulei

1 lingură zeamă de lămâie

Sare

Pentru umplutură

5 mere

2 linguri stafide

coaja de la o lămâie

2 linguri zeamă de lămâie

200 g zahăr

1 linguriţă scorţişoară

ulei

Preparare

1. Amesteci toate ingredientele pentru aluat. Vei obţine un aluat moale, nelipicios, pe care-l înveleşti în folie alimentară şi-l laşi pe masă o oră pentru a deveni elastic.

2. Pentru umplutură, speli merele, le feliezi, le amesteci cu stafidele, coaja şi zeama de lămâie, zahărul şi

scorţişoara.

3. Împarţi aluatul în două şi întinzi fiecare bucată pe masa dată cu ulei. Pui pe fiecare foaie umplutura de

mere şi le rulezi. Le ungi cu ulei şi le dai la cuptorul bine încins 50 de minute.

Mai multe