O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu mere
Preparare: Se amestecă făina cu untul tăiat cubuleţe, apoi se adaugă gălbenuşurile amestecate cu apa, un praf de sare, zahărul şi se frământă un aluat omogen. Se lasă la rece 30 de minute.
Se curăţă merele de coajă şi casa seminţelor şi se taie fâşii nu foarte subţiri. Se pun împreună cu zahărul şi 100 ml de apă într-un vas, la foc mic. Se lasă până se înmoaie puţin, apoi se adaugă scorţişoara, amidonul, stafidele şi se amestecă uşor. Se lasă să se răcorească. Se întinde o foaie din ¾ din aluat, se îmbracă o formă rotundă cu diametrul de 22 cm unsă şi tapetată şi se toarnă merele.
Din aluatul rămas se întinde o foaie şi se taie fâşii subţiri. Acestea se aşază, sub formă de grilaj, pe suprafaţa plăcintei. Se unge plăcinta cu ou bătut cu puţină apă şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Trebuie să se rumenească frumos.