O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu mere

16 februarie 2018 12:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

500 g făină, 200 g unt, 2 ouă, 10 g drojdie, 3 linguri zahăr pudră, 1 pliculeț zahăr vanilat, 3 linguri pesmet, 3 linguri zahăr, 1 linguriță scorțişoară, 100 g smântână, 1 kg mere, 1 gălbenuş bătut, miez de nucă zdrobit, după gust.

Preparare:

Amesteci făina cu untul tăiat cubulețe, apoi încorporezi, pe rând, smântâna, ouăle, unul câte unul, frământând continuu. Adaugi drojdia fărâmițată, zahărul vanilat şi pe cel pudră şi frămânți până când obții un aluat pufos pe care-l laşi deoparte 30 de minute. Separat, razi merele, le pui într-o tigaie şi le căleşti până când scade zeama, apoi adaugi zahărul şi scorțişoara şi dai deoparte. Tai aluatul în jumătate şi întinzi două foi. Aşezi una dintre ele într-o tavă tapetată, presari pe toată suprafața ei pesmetul şi nivelezi merele, apoi acoperi cu cealaltă foaie şi ungi cu gălbenuşul. Dai tava la cuptorul încins 15 minute, o scoți, presari miezul de nucă şi o mai ții în cuptor până când se rumeneşte.

Mai multe