O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu nuci

3 octombrie 2016 12:15   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

200 g unt

600 g făină

100 g zahăr pudră

3 ouă

1 linguriță praf de copt

Pentru umplutură

2 kg pere

50 g unt

1 praf scorțișoară

zahăr, după gust

50 g miez de nucă

scorțișoară, pentru decor

Preparare

1. Topești untul pe baie de aburi și îl lași la răcorit. Cerni făina, torni untul și omogenizezi. Adaugi zahărul pudră, ouăle și praful de copt. Frămânți până obții un aluat moale, nelipicios și pufos. Îl dai la rece aproximativ 1 oră.

2. Presari făină pe blatul de lucru, împarți aluatul în două și întinzi foile. Pentru umplutură, razi perele, fără coajă, cotoare și sâmburi şi adaugi zahăr după gust. Le călești, la foc potrivit, în unt. Le ții pe foc până când scade zeama și perele se caramelizează ușor. Le dai deoparte, le ții la răcorit și le amesteci

cu scorțișoara și miejii de nuci zdrobiți.

3. Tapetezi o tavă, așezi o foaie de aluat, având grijă să îmbraci și pereții, și pui umplutura. Nivelezi și acoperi cu cealaltă foaie. Dai la cuptorul încins până când plăcinta se rumenește frumos. O servești

presărată cu scorțișoară.

Mai multe