O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu pere

18 martie 2015 12:53   Rețete
Ultima actualizare:

  • Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 600 g făină
  • 200 g unt (margarină)
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr pudră pentru ornat
  • Pentru umplutură
  • 5 pere mari
  • 150 g zahăr
  • scorţişoară măcinată
  • 1 pacheţel de zahăr vanilat

Preparare

Cerni făina, o amesteci cu untul bucăţele până se uniformizează. Adaugi ouăle, pe rând, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lămâie, zahărul, coaja de lămâie şi frămânţi bine, până obţii un aluat uniform. Îl laşi la rece 30 de minute.Între timp, cureţi perele de coajă, scoţi căsuţa seminţelor, le tai cubuleţe şi le căleşti cu zahărul şi cu mirodeniile, amestecând permanent, până scade zeama.Împarţi aluatul în două şi întinzi două foi. Una dintre ele o aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt. Deasupra torni umplutura de pere. A doua foaie se taie şuviţe, pe care le aşezi, sub formă de grilaj peste umplutura de pere. Pui tava în cuptorul încins şi o laşi aproximativ 25-30 de minute. Tai plăcinta după ce se răceşte şi o pudrezi cu zahăr.

Mai multe