O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu piersici

17 iulie 2018 13:53   Rețete
Ultima actualizare:

Reţeta gustoasă de azi este plăcintă cu piersici.

Ingrediente  Plăcintă cu piersici:

Pentru aluat: 210 g făină, 110 g unt, sare, 25 g zahăr, 1 ou; Pentru umplutură: 500 g piersici tăiate, 5 linguri zahăr, 1 lingură amidon, 1 lingură unt, 1 ou pentru uns, zahăr pudră pentru décor.

Preparare  Plăcintă cu piersici:

Într-un vas, pui făina cernută şi un praf de sare. Separat, mixezi untul şi zahărul. Adaugi oul bătut şi mixezi în continuare, până când acesta este complet încorporat. Adaugi făina şi amesteci până se formează un aluat, pe care-l împachetezi într-o folie alimentară. Ţii la frigider 20 de minute. Scoţi aluatul, păstrezi o bucată din el pentru grilajul de deasupra, şi-l întinzi. Ungi o formă de tartă cu unt şi aşezi aluatul, inclusiv pe margini. Pentru umplutură, amesteci piersicile cu zahărul, cu amidonul, apoi o întinzi peste aluat şi, din loc în loc, pui puţin unt.  Întinzi aluatul păstrat, tai din el fâşii şi le aranjezi sub formă de grilaj peste fructe, ungi cu oul bătut şi dai plăcinta la cuptor 35-40 de minute. O serveşti pudrată cu zahăr.

Mai multe