O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu smochine
Ingrediente
Ai nevoie de
Pentru aluat
650 g făină
250 g unt
4 ouă
200 g zahăr
1 plic praf de copt
coaja de la 1 lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf de sare
1 ou, pentru uns
Pentru umplutură
7-8 smochine
200 g brânză de capră, nesărată
50 g zahăr
4-5 caise deshidratate
3 ouă
Pentru aluatul ras
120 g făină
50 g unt
50 g zahăr
Preparare
Amesteci făina cu praful de copt și untul. Adaugi treptat câte un ou și omogenizezi. Pui coaja de lămâie, zahărul tos, cel vanilat, sarea și frămânți până când obții un aluat elastic. Împarți aluatul în jumătate, îl înfășori în folie și-l dai la rece 30 de minute.
Combini brânza de capră rasă cu ouăle și zahărul și mixezi până când se omogenizează. Adaugi smochinele și caisele tăiate și omogenizezi. Întinzi două foi din aluat și o așezi pe prima într-o tavă tapetată. Pui umplutura și așezi deasupra a doua foaie. Lipești marginile plăcintei cu ajutorul unei furculițe. Ungi aluatul cu ou și dai plăcinta la cuptor 15 minute. Dacă vrei, poți modela din aluat diverse forme pe care să le așezi deasupra plăcintei.
Frămânți toate ingredientele pentru aluatul ras, scoți plăcinta din cuptor, razi aluatul pe deasupra și o ții la foc mediu până când se rumenește.