O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu smochine

10 septembrie 2017 12:40   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Ai nevoie de

Pentru aluat

650 g făină

250 g unt

4 ouă

200 g zahăr

1 plic praf de copt

coaja de la 1 lămâie

2 plicuri zahăr vanilat

1 praf de sare

1 ou, pentru uns

Pentru umplutură

7-8 smochine

200 g brânză de capră, nesărată

50 g zahăr

4-5 caise deshidratate

3 ouă

Pentru aluatul ras

120 g făină

50 g unt

50 g zahăr

Preparare

Amesteci făina cu praful de copt și untul. Adaugi treptat câte un ou și omogenizezi. Pui coaja de lămâie, zahărul tos, cel vanilat, sarea și frămânți până când obții un aluat elastic. Împarți aluatul în jumătate, îl înfășori în folie și-l dai la rece 30 de minute.

Combini brânza de capră rasă cu ouăle și zahărul și mixezi până când se omogenizează. Adaugi smochinele și caisele tăiate și omogenizezi. Întinzi două foi din aluat și o așezi pe prima într-o tavă tapetată. Pui umplutura și așezi deasupra a doua foaie. Lipești marginile plăcintei cu ajutorul unei furculițe. Ungi aluatul cu ou și dai plăcinta la cuptor 15 minute. Dacă vrei, poți modela din aluat diverse forme pe care să le așezi deasupra plăcintei.

Frămânți toate ingredientele pentru aluatul ras, scoți plăcinta din cuptor, razi aluatul pe deasupra și o ții la foc mediu până când se rumenește.

Mai multe