O reţetă gustoasă pe zi: Plăcinte de cartofi
Ingrediente:
1 kg piure de cartofi, 70 g făină, 30 ml ulei, 1 linguriţă ceapă dată prin răzătoare, ¼ linguriţă sare, 30 g brânză moale de soia, 30 ml ulei pentru prăjit.
Preparare:
Într-un castron mare, pui piureul de cartofi, adaugi făina, ceapa şi sarea. Amesteci până se omogenizează. Torni uleiul şi adaugi brânza de soia. Dacă este nevoie, mai presari făină. Frămânţi bine ingredientele până obţii un aluat omogen. Îl muţi pe o suprafaţă pudrată cu făină şi îl mai frămânţi puţin. Întinzi o foaie rotundă, de 1 cm grosime. Decupezi plăcintele cu gura unui pahar mare, frămânţi aluatul rămas şi din el mai tai alte forme. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu sau mic, şi le prăjeşti pe fiecare parte până se rumenesc. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le condimentezi cu sare grunjoasă. Le serveşti calde.