O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură americană cu brânză

2 februarie 2018 13:17   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat: ● 200 g făină ● 50 g zahăr ● 1 ou bătut ● 125 g unt topit ● ulei

Pentru cremă: ● 1,2 kg brânză cremoasă ● 200 g zahăr

● 3 linguri făină ● 5 ouă + 2 gălbenuşuri ● 60 ml smântână pentru frişcă

Preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi cu puţin ulei o tavă cu diametrul de 26 cm.

Pentru blat, amesteci toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl întinzi pe tavă. Îl coci 15 minute, apoi îl laşi să se răcească. Baţi brânza cu zahărul, făina, ouăleâ şi gălbenuşurile. La final adaugi smântâna pentru frişcă şi amesteci uşor cu o lingură.

Torni crema peste aluat şi coci 10 minute la 240 °C. Ulterior scazi temperatura la 100 °C şi ții prăjitura să se coacă 1 oră, apoi opreşti cuptorul, dar laşi prăjitura în el încă 1 oră. O serveşti rece, după ce ai ţinut-o 8 ore la frigider.

Mai multe