O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu bezea

14 octombrie 2016 12:02   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat

400 g făină

8 gălbenușuri

400 g zahăr pudră

12 linguri apă

dulceață de afine

Pentru bezea

8 albușuri

200 g zahăr

Preparare

1. Separi gălbenușurile de albușuri. Pe acestea din urmă le păstrezi pentru bezea. Bați gălbenușurile cu apa, turnată în fir subțire, până devin o spumă, adaugi zahărul în ploaie, amestecând încontinuu, apoi

adaugi făina și o încorporezi bine.

2. Aluatul obținut îl pui într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul încins 20 de minute. Scoți tava, ungi prăjitura cu dulceață și torni peste ea bezeaua făcută din albușurile bătute spumă tare cu zahărul. Ții la cuptor până când se rumenește bezeaua.

Mai multe