O rețetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu bezea
18 septembrie 2019 12:15
Rețete
Ultima actualizare:
Rețeta gustoasă de azi este Prăjitură cu bezea.
Ingrediente Prăjitură cu bezea:
Pentru blat: 100 g unt, 150 g zahăr, 2 ouă, 50 g făină, 1 plic praf de copt, 180 ml lapte, 100 g agrișe, 1 praf de sare; Pentru bezea: 4 albușuri, 200 g zahăr.
Preparare Prăjitură cu bezea:
Baţi untul moale cu zahărul până devin spumă, aproximativ 5 minute. Adaugi ouăle pe rând şi continui să mixezi. Separat, amesteci făina cernută cu sarea şi cu praful de copt. Combini ingredientele uscate cu cele umede. Torni laptele. Torni aluatul într-o tavă rotundă, tapetată. Presari deasupra agrișele. Coci prăjitura 35 de minute în cuptorul încins. Pentru bezea, baţi albuşurile cu zahărul până devin spumă, apoi o torni peste prăjitură şi o mai laşi la cuptor până se rumeneşte bezeaua.