O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu brânză și zmeură

6 septembrie 2018 13:32   Rețete
Ultima actualizare:

Reţeta gustoasă de azi este prăjitură cu brânză şi zmeură.

Ingrediente Prăjitură cu brânză și zmeură:

Pentru blat: 190 g făină, 100 g zahăr, 120 g unt, 1 linguriță praf de copt; Pentru umplutură: 500 g brînză de vaci, 250 g smântână, 3 ouă, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 200 g zmeură; Pentru decor: 150 g fulgi de migdale, 50 g zahăr pudră, 150 g zmeură.

Mod de preparare Prăjitură cu brânză și zmeură:

Pentru aluat, amesteci untul moale cu zahărul. Adaugi făina combinată în prealabil cu praful de copt. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pregătești umplutura. Separai gălbenușurile de albușuri. Pasezi brânza cu blenderul, pentru a deveni cremoasă, apoi o amesteci cu smântâna și cu gălbenușurile. Bați albușurile cu zahărul până devin spumă. Omogenizezi cele două compoziții. La final, adaugi zmeura și amesteci cu grijă. Torni umplutura peste blat. Coci prăjitura 25-30 de minute, la 180 °C. După ce s-a răcit, decorezi desertul cu fulgi de migdale, zahăr pudră și zmeură.

Mai multe