O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu ciocolată
- Ingrediente
- Pentru blat
- 7 ouă
- 7 linguri de zahăr
- 50 g cacao
- 4 linguri făină
- 100 g margarină
- 1 esenţă de rom
- 1 praf de copt
- Pentru cremă
- 250 ml frişcă lichidă
- 2 pliculeţe gelatină
- 500 g brânză de vaci
- 1 esenţă vanilie
- 200 g zahăr
- Pentru sirop
- 300 ml apă
- 250 g zahăr
- 1 esenţă de vanilie
- 1 bucată coajă întreagă de portocală
- Pentru glazură
- 1 pachet unt
- 250 g zahăr
- 4 linguri lapte
- 200 g ciocolată de menaj
- 1 esenţă de rom
- 50 g ciocolată neagră
Preparare
Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, margarina topită şi răcită, cacaua, esenţa şi omogenizezi. Pui făina amestecată cu praful de copt şi încorporezi uşor. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi coci la foc mic 40 de minute.Pui gelatina la înmuiat în apă, o topeşti şi o laşi să se răcească. Baţi frişca cu esenţa, o amesteci cu gelatina şi brânza scursă bine şi frecată cu zahărul. Freci untul cu zahărul, esenţa, laptele şi adaugi 200 g de ciocolată de menaj topită. Mixezi şi laşi la rece. Faci un sirop din apă, zahăr, esenţă de vanilie şi coaja de portocală. Fierbi până se leagă siropul, apoi îl laşi la răcit.Blatul rece îl tai în două. Însiropezi, ungi prima jumătate cu puţină cremă de ciocolată, pui trei sferturi din crema de brânză, din nou ciocolată, blat, iar deasupra crema albă rămasă. Cu un poş pui crema de ciocolată şi presari fulgi de ciocolată neagră.