O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu ciocolată

16 iulie 2018 13:07   Rețete
Ultima actualizare:

Reţeta gustoasă de azi este prăjitură cu ciocolată.

Ingrediente Prăjitură cu ciocolată:

Pentru aluat: 400 g făină, 200 g unt, 1 praf sare, 1 praf copt, 1 gălbenuș, 100 g îndulcitor, 3 linguri cacao, 2 linguri smântână; Pentru umplutură: 2 linguri amidon, 5 ouă, 500 g brânză de vaci, 50 g îndulcitor; Pentru glazură: 100 ml frișcă lichidă, 1 tabletă ciocolată neagră.

Preparare Prăjitură cu ciocolată:

Amesteci făina cu cacaua, sarea, praful de copt și le cerni. Mixezi îndulcitorul cu untul moale până se topește, încorporezi gălbenușul, smântâna și ingredientele uscate, în ploaie. Frămânți până se leagă, apoi aluatul obținut îl împarți în două bucăți și le dai la congelator 30 de minute. Mixezi brânza, bine scursă, cu gălbenușurile, amidonul și cu îndulcitorul. Bați spumă albușurile, le încorporezi în amestec și omogenizezi. Tapetezi o tavă, razi o bucată de aluat pe fundul ei, o nivelezi și torni umplutura. Răzuiești peste ea restul de aluat și o dai la cuptorul încins 40-50 de minute. O lași la răcit. Pentru glazură, așezi pe foc frișca până când se încălzește. Adaugi în ea ciocolata ruptă și amesteci până când se topește, apoi o torni peste prăjitură.

Mai multe